top of page

TYPE 7.1 OG 7.2

De arkitekttegnede Type 7.1 og 7.2-shelters er oprindeligt designet for Naturstyrelsen, men efterspørges af stadig flere kommuner og private. De er kendetegnet ved deres smukke nutidige, enkle nordiske formsprog, uden at der er gået på kompromis med funktionaliteten.

Shelterne passer ind i såvel skoven, som i mere bynære og bymæssige sammenhænge, hvor de rene linjer og den klassiske 1 på 2-beklædning, sammen med det glatte tagpaptag, diskret indordner sig i naturen og underordner sig anden bebyggelse.

Beskrivelse og priser

Type 7.1-shelteret fra Naturstyrelsens eksempelsamling er, ud over en bred åbning med bænk og udhæng, karakteriseret ved at alle funktioner er elegant indarbejdet i det skarpe, enkle design, som visuelt består af en stor ’fold’ der udgør bund, bænke, bagvæg og tag, samt tilbagerykkede gavle med lodret 1 på 2-beklædning. Tilbagerykningen af gavlene giver plads til integrerede bænke, hvor man kan sidde og nyde solen, eller børnene kan lege.

 

Type 7.2-shelteret er helt minimalistisk med synlig konstruktion, elegante løsninger og detaljer, samt smalle udhæng, som gør det særligt velegnet til mindre shelterpladser, villahaver o.lign.  

Både type 7.1 og 7.2 har en gulvflade på ca. 2,5 x 3,6 m og kan tilpasses med forlænget udhæng, der sikrer at man kan sidde i tørvejr i shelterets åbning. 

 

Vi bygger vores Type 7.1 og 7.2-sheltere af lokalt douglas-kernetræ, fordi det har et naturligt højt olieindhold og sikrer optimal holdbarhed, uden brug af imprægnering eller anden behandling. Det betyder at shelteret også kan holde til at stå ubehandlet. Indvendigt gulv, loft og bagvæg udføres med rupløjede brædder med fer og not, der sikrer et tæt shelter. Tag og bagvæg udføres med 2 lag tagpap.

Tilgængelighed

Type 7.1-shelteret kan tilpasses for øget tilgængelighed for mobilitetshæmmede og dermed en bedre brugeroplevelse for alle naturgæster. Vi tilbyder to versioner som har en øget loftshøjde og med integreret hejse-/skinnesystem hhv. med og uden udtrækssektion i gulvet. 

 

Niveau 1
Shelterets højde øges med 30 cm og der etableres et udhæng, hvorunder der monteres en rulleskinne i loftet, som gør det muligt at hejse sheltergæster med begrænset mobilitet ind og ud af shelteret.

Niveau 2
Shelterets højde øges med 30 cm og der etableres et udhæng, hvorunder  der monteres en talje, som gør det muligt at hejse sheltergæster med begrænset mobilitet op og ned fra siddende eller liggende leje. I shelterets bund etableres der en skinnemonteret udtrækssektion, som sikrer en god ergonomisk arbejdshøjde i forbindelse med tilretning af sheltergæsten i soveleje. En tvær-monteret rulleskinne muliggør sideflytning inde i shelteret.

 

Samlesæt (kun Type 7.1): Skal bygges efter tegning. Anbefales kun til rutinerede gør-det-selv-folk.

Færdigopstillet: Vi kommer og bygger shelteret så det er lige til at tage i brug.

Priser (ekskl./inkl. moms):

 • Type 7.1*

  • Samlesæt: kr. 30.000/37.500 

  • Opstillet: kr. 43.000/53.750 

 • Type 7.1, tilgængelighedstilpasset, niveau 1 (uden udtrækssektion)

  • Samlesæt: kr. 44.000/55.000 eks/inkl. moms

  • Opstillet: kr. 60.000/75.000 eks/inkl. moms

 • Type 7.1, tilgængelighedstilpasset, niveau 2 (med udtrækssektion)

  • Opstillet: kr. 98.000/122.500 eks/inkl. moms

 • Type 7.2*

  • Opstillet: kr. 43.000/53.750 eks/inkl. moms

*Vi bygger som standard vores type 7.1 og 7.2 med 60 cm udhæng.

Hvilket shelter passer til dig?

Vores specialdesignede kalmarshelter er en charmerende, ærlig og prisvenlig løsning. Kalmarbrædderne fremhæver træets rå stammestruktur.

Fuldt%C3%B8mmer%2C%20standard02_edited.j

Fuldtømmershelteret er vores stolthed. Lækkert friskt rundtømmer fra Søhøjlandet, planskåret på to sider og låst sammen med knude-samlinger giver et shelter i absolut topkvaliet.

Vildmarksshelter

Vildmarksshjelteret er et enklere og mere prisvenligt alternativ til fuldtømmer-shelteret. Tømmeret er planskåret på 3 sider og samlet med stødsamlinger.

Familieshelter

Familieshelteret er et kompakt fuldtømmershelter og passer lige til en familie på 4. Det adskiller sig fra det almindelige fuldtømmershelter ved at have en fuld åbning uden forvægge. Alle kan kigge lige ud i naturen.

3-fløjet fuldtømmershelter.jpg

Vores største fuldtømmershelter skaber en fantastisk lejrstemning og giver mulighed for op til 12 sovende. Det 3-fløjede fuldtømmershelter er elsket af bl.a. spejdere og foreninger.

DSC07171_edited.jpg

Rundshelteret har en diameter på hele 12 meter og plads til op til 35 sovende. Særligt velegnet til lejrpladser der besøges af større grupper, som efterskoler, højskoler mv.

Find inspiration i vores galleri

Shelter, type 7
Shelter, type 7
Shelter, type 7.2
Shelter, type 7.2
Shelter, type 7.2
Type 7.1_tegninger
bottom of page